Moros i cristians

Les festes de moros i cristians se celebren a Agost en honor a Sant Pere Apòstol, patró de la nostra localitat juntament amb la Verge de la Pau i són relativament joves, ja que van començar a celebrar-se a partir de 1978, sempre al voltant del 29 de juny que és la festivitat del Patró.

Actualment formen el bàndol cristià les següents comparses: Vizcaínos, Bárbaros, Maseros i Contrabandistes i pel bàndol moro: Moros negres, Moros vells i Moros nous.

Entre els actes més destacats d’aquestes festes tenim les entrades de les bandes, les vistoses i espectaculars entrades del bàndol moro i cristià, l’entrada infantil, les ambaixades, en les quals se simula una autèntica batalla, la despertà amb trabucs, la divertida i satírica ambaixada humorística i els actes religiosos com l’ofrena de flors al patró i la solemne missa en el seu honor.

L’organització de la festa és a càrrec de la Junta Central de Festes de Sant Pere Apòstol, que amb el seu treball i esforç durant l’any i amb el suport de festers i simpatitzants, fan que any rere any la festa es mantinga i cresca en tots els sentits per a goig de veïns i visitants que s’apropen en aquestes dades a la nostra localitat.