Gastronomia

El recorregut pel calendari gastronòmic d'Agost ens apropa a un univers ple de sabors, olors i sensacions d'aquest poble mediterrani.

Les nostres festes més singulars, les Danses del Rei Moro, inclouen un ampli ventall de la rebosteria d'Agost: mantegades, rotllos d'anís, polvorons, tonyetes fines, rosegons, sospirs, bunyols de carabassa...

Aquest receptari recull els plats més típics de la gastronomia d'Agost. Ens hem basat en la informació obtinguda d'aquests col·laboradors que han participat amb gran entusiasme en la publicació.

La fruita per excel·lència és el raïm de taula que és conreat per tota la zona del Vinalopó Mitjà i que rep la Denominació d'Origen de “Uva de Mesa Embolsada del Vinalopó”, de la qual Agost forma part.

Agost ha sigut un lloc on comprar vins tant a granel com embotellats. Hereus d'aquesta tradició vitivinícola, hui en dia Agost compta amb diversos establiments on adquirir aquests productes.

Els forns de pa i rebosteria d'Agost gaudeixen d'una gran popularitat en tota la comarca, rebent nombroses visites que rep Agost amb la finalitat d'adquirir tan rics productes.

L'Associació de Bars i Restaurants d'Agost va nàixer l'any 2012 amb la finalitat de potenciar l'atractiu turístic de la població lligat a la seua gastronomia.

En la Fira Artesana i Gastronòmica d'Agost, durant el pont del 9 al 12 d'octubre, Agost ofereix els plats més singulars de la seua gastronomia.