Descobreix Agost

La història del nostre poble ha anat en molts aspectes inevitablement lligada, sobretot en els orígens, a la d'Alacant, ja que Agost ha sigut terra de pas i estança de moltes civilitzacions que es dirigirien a Illice (Elx) i Lucentum (Alacant), motiu pel qual pot afirmar-se –amb grans probabilitats d'encert– que foren els ibers els primers pobladors d'aquestes terres, ja que al turó del Negret trobem una sèrie de roques superposades i de gran dimensió considerades les restes d'unes muralles ciclòpies, construïdes pels antics icosians de la contribució de Illice.

Els primers assentaments coneguts al municipi d'Agost es remunten a l'Epipaleolític, al voltant del VIIIé mil·lenni aC. Prova d'açò és la Cova de Sant Martí, un dels jaciments més antics del camp d'Alacant.

Les nostres festes més singulars, les Danses del Rei Moro, inclouen un ampli ventall de la rebosteria d'Agost: mantegades, rotllos d'anís, polvorons, tonyetes fines, rosegons, sospirs, bunyols de carabassa...

El municipi d'Agost està situat als límits de la planura litoral que envolta la ciutat d'Alacant, la qual es troba a 18 km de distància. El nucli urbà es troba al centre del terme i s'eleva a una altitud sobre el nivell del mar de 367 m.

Aquest receptari recull els plats més típics de la gastronomia d'Agost. Ens hem basat en la informació obtinguda d'aquests col·laboradors que han participat amb gran entusiasme en la publicació.

Agost compta amb interessants jaciments arqueològics corresponents a les cultures del Neolític, Edat del Bronze i dels períodes ibèric, romà i medieval.

La fruita per excel·lència és el raïm de taula que és conreat per tota la zona del Vinalopó Mitjà i que rep la Denominació d'Origen de “Uva de Mesa Embolsada del Vinalopó”, de la qual Agost forma part.

Agost compta amb interessants elements arquitectònics d'interés. Recorreguem-lo junts!

El recorregut pel calendari gastronòmic d'Agost ens apropa a un univers ple de sabors, olors i sensacions d'aquest poble mediterrani.

Agost ha sigut un lloc on comprar vins tant a granel com embotellats. Hereus d'aquesta tradició vitivinícola, hui en dia Agost compta amb diversos establiments on adquirir aquests productes.

Descobreix els principals i més interessants punts d'interés de la localitat.

Els forns de pa i rebosteria d'Agost gaudeixen d'una gran popularitat en tota la comarca, rebent nombroses visites que rep Agost amb la finalitat d'adquirir tan rics productes.

Agost compta amb interessants jaciments arqueològics corresponents a les cultures del Neolític, Edat del Bronze i dels períodes ibèric, romà i medieval.

L'Associació de Bars i Restaurants d'Agost va nàixer l'any 2012 amb la finalitat de potenciar l'atractiu turístic de la població lligat a la seua gastronomia.

Film Office Agost és un servei que facilita la tramitació dels rodatges de la indústria audiovisual, publicitat i comunicació en Agost.

En la Fira Artesana i Gastronòmica d'Agost, durant el pont del 9 al 12 d'octubre, Agost ofereix els plats més singulars de la seua gastronomia.