Bandes de música

C.A.C Verge de la Pau d’Agost

Es va fundar el 1978 per iniciativa de diversos professors de la banda Municipal d’Alacant nascuts a Agost.

En 1979 fa fer la seua presentació dirigida per Àngel Castelló Martínez. Fins al 1981 la Banda va ser dirigida indistintament pels professors fundadors, que acabaven ací la seua etapa de formació.

En 1982 es nomena primer director titular a José Castelló Rizo, que compta en aquesta etapa amb 30 músics fins que el 1984 assumeix la direcció el seu germà, Manuel Castelló Rizo, i aconsegueix una plantilla de 70 músics.

La banda ha realitzat gires per Àustria, Holanda, Alemanya i França, a més d'actuar en diferents províncies espanyoles.

Ha participat en més de 50 certàmens i ha aconseguit 25 primers premis entre els quals destaquen el Certamen de la Ciutat de Cullera, Certamen Internacional Ciutat de València, Certamen Provincial d’Alacant, Certamen de la Comunitat Valenciana i Certamen de Música Festera d’Elda.

La societat conta des de 1989 amb seu social pròpia i des de 1995 amb escola de música reconeguda oficialment.

Actualment la banda està dirigida per José Vicente Algado Climent.

 www.cacvergedelapau.com

Bandes de música

Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost

La Societat Filharmònica Unió Musical té els seus orígens en 1895, quan es redacten els primers estatuts de la Banda, que va prendre el nom de “Sociedad Obrera Musical de Agost”. A partir de 1922, sent director D. Joaquín Pastor Suay, es va crear la societat amb el nom actual i es va confeccionar la bandera. La banda gaudia d’un bon moment musical amb una plantilla de 37 músics.

Diferents músics han exercit la direcció de la Banda, com Reginaldo Barbera, que ens va deixar una joia musical, el pasdoble “Agost”. 

El 1952 es fa càrrec de la Banda D. Juan Molina Payà, que va realitzar fins a la seua jubilació un gran treball i va deixar nombroses composicions.

A ell li succeeix el seu fill D. Juan Manuel Molina Millà, músic de la Banda que va aconseguir situar-la en un alt nivell i amb qui van obtenir els primers premis en els certàmens comarcals i provincials els anys 1978 i 1979, i va aconseguir així l'opció de participar en els certàmens regionals de Bétera i Rafal.

Altres directors van estar al capdavant de la banda com D. Adolfo Piñeiro, D. Paco Amaya i D. Vicente Pérez Pellicer, fins que el 1992, un músic de la Banda D. Juan José Cuenca Antón, professor del Conservatori de Sant Vicent del Raspeig, es va fer càrrec de la direcció, i va aconseguir en els últims anys una trajectòria ascendent. Al llarg de tots aquests anys, la Societat ha mantingut la seua escola de música i hi ha dut a terme un treball educatiu i cultural, ja que són conscients que el futur de la Banda es troba en ella.
  
 www.unionmusicalagost.com

Bandes de música